تربیت فرزندروانشناسی کودک و نوزاد

جلوگیری از لوس شدن کودکان

اگر کودک دلبندتان برای رسیدن به خواسته‌هایش سلاحی به نام گریه و جیغ دارد، اگر نسبت به شما و سایر بزرگ‌ترها بداخلاق یا بی‌ادب می‌شود، اگر خودش را بالاتر از همسالانش می‌داند و می‌خواهد در مرکز توجهات باشد، یا با دیدن هر چیز جدیدی آن را طلب می‌کند، باید بگوییم فرزنتان در پروسه لوس شدن کودکان قرار دارد!

با سایت روانشناسی ویکی روان همراه باشید.

والدین بی‌مسئولیت عامل اصلی لوس شدن کودکان

خوشبختانه هیچ کودکی از بدو تولد لوس به دنیا نمی‌آید و این ویژگی رفتاری ارتباط مستقیم با نوع تربیت والدین دارد؛ تا زمانی که والدین شیوه فرزندپروری خود را اصلاح نکنند کودکان راهی جز لوس شدن ندارند؛ نیازی به یادآوری نیست، که از نظر کودک، پدر و مادر خوب، پدر و مادری است که اجازه می‌دهد کودکش هر چه می‌خواهد بکند، به همه چیز دست بزند، هیچ کس سد راه او نشود و ضمنا تمام خواسته‌های او را برآورده کند

پس اگر بخواهید دل به دل کودک عزیزتان بدهید، باید در انتظار روزهایی باشید که همین کودک معصوم و دلبند، قبل از هر کسی در مخالفت با خود شما قد علم کند.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
سید علیرضا مرتضوی سید علیرضا مرتضوی
دکترای روانشناسی
از 300,000 هزار تومان
سحر بهروزیان سحر بهروزیان
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
لاله دستوری لاله دستوری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
جواد صادق الحسینی جواد صادق الحسینی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
یونس ترقی طلب یونس ترقی طلب
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
کیومرث مروت کیومرث مروت
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
فرح ناز حیاة غیبی حقیقی فرح ناز حیاة غیبی حقیقی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
رویا قشقائیان رویا قشقائیان
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان

چه کنیم تا مانع لوس شدن کودکان شویم

خوب به این موارد دقت کنید و تمام آنها را کاملا اجرا نمائید.

از تولد تا شش ماهگی

 اگر کودکی دارید که هنوز شش ماهش نشده، پس با خیال راحت او را در آغوش بگیرید و راه ببرید. هر وقت دل‌تان خواست او را ببوسید؛ اگر دلش شیر می‌خواست به او شیر بدهید و بگذارید پادشاه خانه شما باشد. یادتان باشد او تا شش ماهگی خود را جزئی از وجود شما می‌داند، پس نگران بغلی شدن یا زیاد شیر خوردنش نباشید.

از شش ماهگی تا یک سالگی

 نوزاد شش ماهه کم کم می‌فهمد که از مادرش جداست و به همین دلیل هم کودکان در این زمان نگران جدایی از مادرشان هستند پس تا یک سالگی کودک‌تان را زیاد در آغوش بگیرید تا احساس امنیت بیشتری کند.

اما کم کم او را وارد برنامه‌ای کنید که خودتان ریخته‌اید مثلا هر روز در ساعات مشخصی با او بیشتر بازی کنید و یا در زمان‌های مشخصی به او غذا دهید یا بخوابانید.

یک سالگی به بعد

مسئولیت شما از این زمان به بعد جدی‌تر می‌شود. شما باید به گونه‌ای رفتار کنید که فرزندتان با مسئولیت و مستقل بار بیاید یعنی می‌خواهید از لوس شدن او پیشگیری کنید پس نکات زیر را با دقت مطالعه کنید:

لوس شدن کودکان

  • محبت کنید ولی قاطع هم باشید: بسیاری از والدین گمان می‌کنند قاطع بودن یعنی پرخاشگر بودن درحالی‌که قاطع بودن به معنای پیروی از اصول و قوانینی است که برای فرزند خود وضع کرده‌اید مثل ساعت خواب یا ساعت تلویزیون نگاه کردنش.
  • کارهای خوبش را تشویق کنید تا مانع لوس شدن کودکان شوید : به محض انجام دادن یک کار خوب، او را تشویق کنید و حتما به خاطر داشته باشید که این تشویق را بدون فاصله زمانی به کودک بدهید تا بداند پاداشی که دریافت کرده نتیجه کار خوبش بوده است؛ اما مراقب این زنگ خطر هم باشید که مبادا در تشویق کردن کودک، افراط کنید؛ افراط در این زمینه سبب می‌شود که کودک شما فقط برای به دست آوردن جایزه کاری را انجام دهد.
  • به کودک رشوه ندهید: هیچ گاه کودک را در ازای ترک یک عمل بد، تشویق نکنید، رشوه دادن، عمل بد او را تقویت می‌کند، بنابراین اگر از روی عمد، عمل بدش را تکرار کرد، او را تنبیه کنید.
  • گریه و داد و فریاد را بی‌فایده کنید: وقتی برای اولین بار، برای دریافت چیزی شروع به گریه و داد و فریاد کرد آن وسیله را به او ندهید تا از همان ابتدا بداند که شما از گریه او نمی‌ترسید، اگر از ابتدا در مقابل گریه او مقاومت کنید، یاد می‌گیرد که برای رسیدن به خواسته‌اش گریه و اصرار بیجا فایده‌ای ندارد. کم صبری والدین یکی از عوامل لوس شدن کودکان است.
  • هنگامی‌که به او «نه» گفتید دیگر حرف‌تان را عوض نکنید: وقتی کودک بداند که بالاخره به او پاسخ مثبت می‌دهید بارها و بارها درخواستش را تکرار می‌کند تا سرانجام شما را تسلیم کند.
  • به او بیاموزید که نیاز با خواسته تفاوت دارد: هر بچه‌ای به یک جفت کفش نیاز دارد اما نه یک جفت کفش صد هزار تومانی! برای اینکه خواسته‌های کودک را در حد نرمال نگه دارید، در خرید کردن بیشتر مراقب باشید، گاهی والدین به محض بیرون رفتن با کودک برای او اسباب بازی‌های جدید می‌خرند و همین مسئله باعث لوس شدن کودکان میشود.
مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
بهاره محسنی بهاره محسنی
مشاور روانشناس
از 110,000 هزار تومان
لیلا امینیان لیلا امینیان
دکترای روانشناسی
از 62,500 هزار تومان
لیلا شکوری لیلا شکوری
دکتری روانشناسی
از 112,500 هزار تومان
میترا حبیبی میترا حبیبی
مشاور روانشناس
از 125,000 هزار تومان
صبا مهرپور صبا مهرپور
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
سمیرا رضایی سمیرا رضایی
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
شیما وفا شیما وفا
دكتراى روانشناسى
از 62,500 هزار تومان
سمیه بهاروند سمیه بهاروند
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان

و اما سخنی با مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها

 این اصلا خوب نیست که نوه‌ها برای آمدن به منزل شما، لحظه شماری می‌کنند چرا که می‌دانند در خانه شما می‌توانند هر کاری دلشان خواست انجام دهند و هیچ قانونی نیست که آنها را محدود کند؛ ضمن اینکه اگر خطایی کنند و پدر و مادر قصد تنبیه‌شان را داشته باشند سپری به نام مادربزرگ و پدربزرگ وجود دارد که نمی‌گذارد آنها تنبیه شوند. پس با فرزندان خود در  تربیت نوه‌های‌تان همسو شوید و اگر آنها چیزی را برای نوه عزیزتان ممنوع کرده‌اند شما نیز آن را برای او ممنوع کنید تا از لوس شدن کودکان جلوگیری کنید.

خلاصه اینکه، لطفا نوه‌های‌تان را لوس نکنید!

شیما نادری

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا