روابط زناشویی

تاثیر آشپزی در روابط زناشویی و بهبود آن

تاثیر آشپزی در روابط زناشویی در خانه به مثابه یکی از دلبری های ظریف و لطیف زنانه تلقی می گردد، و شاید به جرات بتوان گفت حساسیت و علاقمندی مردان به آشپزی زن در خانه نه به معنای توجه زیاد به مساله گرسنگی و سیری و نیازهای نخستین است بلکه به نوعی در جستجوی همین دلبری های ظریف همسرشان هستند.

با ویکی روان همراه باشید.

تاثیر آشپزی در روابط زناشویی چگونه است؟

هر روز که به خانه بر می گشتم، رایحه غذاهای خوش عطر و بوی همسرم، سرم را پر می کرد و با شور و علاقه بیشتری وارد خانه می شدم. چنان ماهرانه، اصیل ترین غذاهای ایرانی را طبخ می کرد که واقعا متعجب می شدم یک نو عروس که کمتر از یک ماه است وارد خانه شوهر شده، چطور این قدر متبحرانه آشپزی می کند، نکته های ریز آشپزی را رعایت می کند و غذاهایش این قدر مطبوع و خوش و رنگ لعاب است.

همواره در جمع های خانوادگی از دستپخت او تعریف و تمجید می کردم و واقعا به این که چنین همسر با سلیقه و کدبانویی دارم، احساس مباهات می کردم. دو ماهی از عروسی مان گذشته بود، در محل کارم قدری دچار سرگیجه شدم و حال خوبی نداشتم. به ناچار مجبور شدم مرخصی بگیرم و زودتر به خانه باز گردم. به خانه رسیدم و سوار آسانسور شدم.

مقابل درب منزل که رسیدم، درب آسانسور باز شد و من مادر خانمم را دیدم که با یک ساک جلوی درب خانه مان ایستاده بود و در حال تحویل دادن دو قابلمه غذا به همسرم بود. 🙂

اول متوجه چیزی نشدم اما وقتی مادر همسرم مرا دید خشکش زد و بدون این که حرفی بزند دستپاچه شد و یک خداحافظی کرد و سریع رفت. همسرم هاج و واج بود و نمی دانست چه بگوید. ناگهان دلیل آن همه کدبانوگری و سلیقه و تبحر در آشپزی را متوجه شدم. خیلی ناراحت شدم ؛ از اینکه دو ماه است واقعیت از من پنهان شده است.

پیشنهاد ما: چگونه سبک غذایی خود را اصلاح کنیم

اهمیت طبخ غذا و تاثیر آشپزی در روابط زناشویی

به همسرتان متذکر شوید که کار او به ویژه در خانه برای شما با ارزش است و حتی اگر احساس می کند که علی رغم تلاشهایش، هنوز نتوانسته به موفقیت لازم در زمینه آشپزی برسد اما باز هم تلاشش برای شما ارزشمند است

چند ساعتی با همسرم حرفی نزدم اما وقتی خوب فکر کردم به این نتیجه رسیدم که این یک عدم مهارت است و بالاخره می تواند یاد بگیرد. ماهها گذشته و همسرم تلاش زیادی برای رفع این مشکل کرد. دیگر اجازه ندادم حتی یک کته ساده هم توسط مادر همسرم طبخ شود ولی حمایتش می کردم تا برای مدتی طولانی هر روز به منزل مادرش برود یا مادرش نزد وی بیاید تا مهارت طبخ غذاهای مختلف را بیاموزد و او را ترغیب کردم که به هر شکلی شده خودش آشپزی را بیاموزد.

“هیچ کس کامل نیست” این عبارتی آرامش بخش و تسلی دهنده است

قبول این واقعیت به ما می آموزد که دامنه توقعات و خواسته های خود را از همسرمان محدود کنیم و انتظار مواجهه با شخصیتی کامل و بی عیب و نقص را نداشته باشیم. همسر ما مانند هر انسان دیگری واجد نقاط ضعف، محدودیت ها و کمبود هایی همچون خود ماست .حال این نقطه ضعف در هر حیطه ای می تواند باشد ازجمله ضعف یا بی مهارتی در آشپزی.

نمی توان از این موضوع به سادگی گذشت که آشپزی زن در خانه به مثابه یکی از دلبری های ظریف و لطیف زنانه تلقی می گردد و تاثیر آشپزی در روابط زناشویی و بهبود آن بسیار زیاد میباشد و شاید به جرات بتوان گفت حساسیت و علاقمندی مردان به آشپزی زن در خانه نه به معنای توجه زیاد به مساله گرسنگی و نیازهای نخستین است بلکه به نوعی در جستجوی همین دلبری های ظریف همسرشان هستند.

آشپزی ارتباط مستقیمی با احساس لذت درونی و صرف وقت و حوصله دارد، به همین دلیل گرچه شاید بهترین آشپزها در دسته مردان قرار گیرند اما آشپزی زن در خانه چون با حساسیت، سلیقه خاص و منحصربه فرد هر خانم و عشق و علاقه و صرف انرژی و وقت و حوصله بسیار برای چند نفر معدود و البته دوست داشتنی طبخ می شود، بسیار خاص به نظر می رسد.

با تمرکز به این مساله که آشپزی زن در خانه بیشتر بار عاطفی و دلبری دارد، پس طبیعی است که طبخ غذا در خانه برای همسر و فرزندان بسیار مهم به نظر می رسد. حال اگر در یک خانه آشپزی با خلل مواجه شود و یا خانمی در بدو ورود به زندگی مشترک، از این مهارت خالی باشد، به نظر می رسد که دلسردی زیادی را برای همسر به ارمغان می آورد.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
مهناز شاه مرادی مهناز شاه مرادی
دکترای روانشناسی
از 125,000 هزار تومان
علی اشرف نورمحمدی علی اشرف نورمحمدی
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
نسرین دشتبانیان نسرین دشتبانیان
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
محمد جواد اسکندری محمد جواد اسکندری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
سیما حداد سیما حداد
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
پگاه عبادی پگاه عبادی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
بابک ساسانی بابک ساسانی
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
سید محمد ستارزاده سید محمد ستارزاده
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
معصومه چوبین معصومه چوبین
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
زهرا محبوبی زهرا محبوبی
دکتری روانشناسی
از 62,500 هزار تومان
مهرانگیز متقی مهرانگیز متقی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
مریم جاویدی مریم جاویدی
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
کیومرث مروت کیومرث مروت
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
پریسا سبزواری پریسا سبزواری
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
آناهیتا افخمی آناهیتا افخمی
مشاور روانشناس
از 110,000 هزار تومان
مهدیه پاکدامن مهدیه پاکدامن
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان

غذا ضعف غذا پختن و تاثیر آشپزی در روابط زناشویی

شاید ضعف در آشپزی همسر مشکل برخی ازمردان خصوصا تازه دامادها باشد و برای برخورد و رفع ان، دنبال راه حل باشند. اگر همسرتان در آشپزی  و پخت غذا ضعیف است یا مهارت لازم را در زمینه غذا ندارد برای رسیدگی به این مساله به نکات زیر توجه کنید:
عمدتا روش معقول برای انتقاد سازنده شامل چند نکته احساسی است:

حتما بخوانید: ویژگی روابط زناشویی سالم

  • انتقاد را با لحنی ملایم و دوستانه انجام دهید.
  • انتقاد غیر مستقیم را بر انتقاد صریح و مستقیم ترجیح دهید . صراحت همیشه و در همه موارد به سود زندگی نیست . گاهی صراحت خیلی زیاد ، شکننده و غیر قابل تحمل است .
  • انتقاد  را در خلوت انجام دهید . اگر همسرتان در هنر آشپزی ضعف دارد هرگز اجازه ندهید اطرافیان خصوصا خانواده خودتان متوجه این مساله گردد.
  • انتقاد را با اظهار امیدواری برای تغییر رفتار همراه نمایید برای ایجاد این تغییر، حتما پیشرفتهای مثبت همسرتان و توانایی های کوچک وی را مد نظر داشته و مورد تقویت قرار دهید .
  • در هر شرایطی حتی در زمانی که ضعف آشپزی همسرتان، شرایط تغذیه ای خانواده را تحت تاثیر خود قرار داده است، به همسر خود احترام بگذارید و با وی محترمانه صحبت کنید و در ارتباط با او از عواطف سرشار و محبت بسیار دریغ نورزید .
  • به پیشرفت و ترقی و رشد همسر خود در زمینه آشپزی علاقه مند باشید و اشتیاق نشان دهید و زمینه را برای تحقق این امر فراهم نمایید و عرصه زندگی را برای نوآوریها بگشایید .
  • به اصل مشارکت در زندگی مشترک معتقد باشید و تصور نکنید اگر همسرتان در زمینه آشپزی ضعف دارد مشکل او و مادرش است که در این زمینه کوتاهی کرده اند.

با تمرکز به این مساله که آشپزی زن در خانه بیشتر بار عاطفی و دلبری دارد، پس طبیعی است که طبخ غذا در خانه برای همسر و فرزندان بسیار مهم به نظر می رسد

به این نکته اهمیت دهید که امروزه مرد موفق مردی است که به قابلیت ها و قدرت های اعضای خانواده خصوصا همسرش بهای لازم را می دهد و شرایط را برای بروز و ظهور این توانمندی های خدادادی مساعد می نماید. لذا با مشارکت با هم فضای خانه را به فضایی بالنده و ثمر بخش مبدل سازید و بر تاثیر آشپزی در روابط زناشویی و راه های بهبود آن تاکید ورزید.

  • به همسرتان متذکر شوید که کار او به ویژه در خانه برای شما با ارزش است و حتی اگر احساس می کند که علی رغم تلاشهایش، هنوز نتوانسته به موفقیت لازم در زمینه آشپزی برسد اما باز هم تلاشش برای شما ارزشمند است.
  • اگر به دلیل کار زیاد و تعهدات بیرون از منزل قادر نیستید عملاً به همسرتان کمک کنید ، علاقه خود را به کمک و همکاری با او ابراز نمایید و وی را از حمایت خود ، مطمئن سازید .
  • به منظور جلوگیری از تزلزل خانواده و آسیب های احتمالی،توقعات و انتظارات شما از همسرتان باید مناسب با امکانات و توانمندیهای وی باشد برای مثال از یک نوعروس بیست و چند ساله که در زمینه آشپزی هم ضعیف است توقع نداشته باشید که در مدت زمان کوتاهی، تبدیل به یک کدبانوی همه فن جریف شود و غذا پختنش آنچنانی باشد.

به او فرصت دهید و سعی کنید پیشرفتهای کوچک و گام به گام وی را مدنظر داشته و از او برای رسیدن به موفقیتهای بیشتر حمایت کنید. مطمئن باشید که همخوانی خواسته ها و انتظارات منطقی شما روح تفاهم و همدلی  و شادابی زندگی را افزون می کند .
این را در ذهن خود حک کنید که رفتار با همسر تابعی از نگرش نسبت به اوست.

اگر به همسر خود به چشم انسانی ارزشمند بنگرید ، رفتارتان متین و احترام آمیز خواهد بود. از این رو برای اتخاذ رفتار مطلوب نسبت به همسر باید نگرشهای معیوب را تصحیح کرد و صد البته روش انتقاد کردن را بلد بود.

ویکی روان

ویکی روان محیطی صمیمی و مطمئن برای کسب اطلاعات کاربردی مرتبط با رشته روانشناسی میباشد. میتوانید سوالات و مشکلات شخصی خود را با ما در میان بزارید تا روانشناسان ما در کمترین زمان پاسخ گوی شما باشند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا