روانشناسی کودک و نوزادتربیت فرزند

راهنمای آموزش شستن دست کودکان

آموزش شستن دست کودکان و نظافت فردی یکی از مسائلی است که اگر از سنین کودکی رعایت نشود قطعا در نوجوانی و جوانی و از آن به بعد فاجعه های اختلالات رفتاری و سلامتی به بار می آورد. اما چگونه باید این آموزش مهم را به کودکان داد؟ واقعیتا این است بدن کودکان بخاطر ضعف هایی که دارد بسیار سریعتر از بزرگسال ها بعضی بیماری های واگیر دار را نیز میپذیرد به همین علت باید نحوه صحیح آموزش شستن دست کودکان را نیز به آنها تعلیم داد.

بررسی آموزش شستن دست کودکان

با ویکی روان همراه شوید.

 خیلی از شما و کودکان‌تان در طول روز بار‌ها وسایل مختلف را لمس می‌کنید یا اگر با وسایل تقلیه از جمله مترو، اتوبوس و تاکسی رفت و آمد می‌کنید، حتما با خیال راحت با دست‌تان میله‌ها و دستگیره‌ها را می‌گیرید.

در صورتی که همین تماس‌های روزانه که بی‌اهمیت به‌نظر می‌رسند ممکن است باعث انتقال بیماری های جدی به شما، فرزند‌تان و دیگران شود. به همین دلیل ما به ضرورت شستن دست‌‌ها پرداخته‌ایم.

بسیاری از بیماری‌های ویروسی به دلیل عدم دست شستن به شما و دیگران منتقل می‌شوند مخصوصا حالا که رفته رفته به فصل پاییز نزدیک می‌شویم و شاهد انواع سرماخوردگی‌ها و ویروس‌های مختلف خواهیم بود.

همچنین دست شستن برای خانم‌های باردار که در وضعیت خاصی هستند بسیار مهم است چون در صورتی که به بیماری‌های ویروسی مبتلا شوند مجبور می‌شوند روز‌های سختی را تا بهبود بیماری پشت سر بگذارند.

آموزش دست شستن کودکان

چه موقعی دست‌تان را بشویید؟

خانم‌های در دوران بارداری و غیر باردار باید قبل از غذا درست کردن، بعد از رفتن به دستشویی، عوض کردن پوشک بچه، جا‌به‌جا کردن کیسه زباله و تماس دست با انواع سطوحی که گرد و خاک دارند یا آلوده هستند باید به دست شستن مشغول شوند.

همچنین آنها باید بعد از حضور در اماکن عمومی و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو، اتوبوس و تاکسی و همچنین بعد از هر بار عطسه و سرفه دستان خود را خوب بشورند.

بهتر است مادران خانواده دست‌های نوزاد‌شان را هم در این مواقع بشورند یا اگر فرزندشان به سنی رسیده که خود می‌تواند دست‌هایش را بشورد، شستن دست‌ها را در موقعیت‌های مختلف به او آموزش بدهند.

بسیاری از بیماری‌های ویروسی خطرناک با رعایت نکردن کوچک‌ترین مسائل بهداشتی مانند همین نشستن دست‌ها اتفاق می‌افتند.

روش درست دست شستن بچه ها

باید بدانید که برای دست شستن ها تنها استفاده از صابون یا مایع دستشویی کافی نیست و روش درست شستن بسیار مهم است.

به همین دلیل برای شروع شستن دست‌ها ابتدا باید آنها را خیس و صابونی کنید سپس کف دست‌ها را به هم بمالید.

لای انگشتان را از قسمت پشت دست شسته و سپس ‏انگشتان را از رو‌به‌رو  بشورید. نوک انگشتان‌تان را در هم گره کنید و بعد از شستشوی آنها، شست‌ها را هم جداگانه و و دقیق بشورید.

خطوط کف دست‌ها را با نوک انگشتان و دور مچ هر دو دست را خوب بشورید و دست‌ها‌ی‌تان را با یک دستمال تمیز خشک کنید. در نهایت با همان دستمال شیر آب را ببندید و آن را در سطل آشغال بیندازید.

آموزش دست شستن کودکان

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
کیومرث مروت کیومرث مروت
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
فاطمه آریان سپهر فاطمه آریان سپهر
دکتری روانشناسی
از 150,000 هزار تومان
نیلوفر نادعلی نیلوفر نادعلی
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
حسین توکلی حسین توکلی
دکترای روانشناسی
از 60,000 هزار تومان
سید علیرضا مرتضوی سید علیرضا مرتضوی
دکترای روانشناسی
از 300,000 هزار تومان
محمد امین چالاک محمد امین چالاک
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
آرزو محمدی آرزو محمدی
مشاور تغذیه
از 75,000 هزار تومان
حمید رضا مهرابی بهار حمید رضا مهرابی بهار
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان

نکاتی که باید در آموزش شستن دست کودکان رعایت کنید

۱- بنابر یک باور اشتباه بسیاری از خانواده ها تصور می‌کنند اگر از آب گرم برای دست شستن هایشان استفاده کنند، جرم‌های دست‌شان از بین می‌رود.

در صورتی که استفاده مداوم از آب گرم برای شستن دست‌ها باعث بالا رفتن حساسیت پوست و آسیب آن می‌شود. بنابر‌‌این برای شستن دست‌های‌تان تنها از آب گرم استفاده نکنید.

۲- تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که کارکرد صابون‌های آنتی‌باکتریال مانند صابون معمولی و آب است. همچنین صابون‌های آنتی‌باکتریال باعث بروز مشکلات تیروئیدی، حساسیت، اضافه وزن و تضعیف کارکردهای عضلانی بدن می‌شوند. پس بهتر است دور این صابون‌ها را خط قرمز بکشید!

۳- برند‌های صابونی را انتخاب کنید که امتحان خود را پس داده‌اند البته اگر به آنها حساسیت نشان ندهید.

۴- استفاده از ژل‌های ضد‌عفونی تنها در شرایط اضطراری که آب و صابون در دسترس ندارید مشکلی ندارد.

۵- اگر از آن دسته از افرادی هستید که دست‌های‌تان را در یک چشم به هم زدن می‌شورید باید بگوییم که اشتباه می‌کنید. چون بعد از کف کردن دست‌ها تازه مراحل اصلی شستشو شروع می‌شود و شما باید به خوبی تمام سطح و کف دست، لای انگشتان و زیر ناخن‌های‌تان را بشورید.

ویکی روان

ویکی روان محیطی صمیمی و مطمئن برای کسب اطلاعات کاربردی مرتبط با رشته روانشناسی میباشد. میتوانید سوالات و مشکلات شخصی خود را با ما در میان بزارید تا روانشناسان ما در کمترین زمان پاسخ گوی شما باشند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا