مقالات روانشناسی افسردگی در ویکی روانخواب

آشنایی با روش درمان افسردگی با خواب کمتر

شاید به ظاهر احمقانه باشه که مثلا یک شخص مبتلا به افسردگی به درمان افسردگی با خواب کمتر مبادرت بورزد. اما این واقعیت دارد و یک امری ثابت شده میباشد. در یکی از روزنامه های روانشناسی در خارج از کشور به این مسئله اشاره شده بود که کمتر بخوابید و افسردگی را درمان کنید این محروم سازی خواب از روشهای مورد تایید روانشناسان میباشد که البته خود نیز نیازمند رعایت مواردیست که در اینجا به آنها اشاره کرده ایم.

درمان افسردگی با خواب کمتر ، حقیقت یا دروغ؟

با ویکی روان همراه شوید.

محروم سازی خواب

در دهه ۱۹۷۰، شخصی افسرده که از بی خوابی رنج می برد متوجه شد، زمانی که خیلی کمتر از خواسته اش می خوابد، روز بعد به طور شگفت آوری حال بهتری دارد. پزشکانی که افسردگی را درمان می کنند استفاده از روش درمان افسردگی با خواب کمتر را به عنوان شکلی از درمان آغاز کردند. اما دوران محبوبیت روش محروم سازی از خواب کوتاه بود، و خیلی زود تکامل داروهای ضدافسردگی بسیار موثر، موفق شده و این روش را منسوخ کردند.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
مریم محبوبی مریم محبوبی
مشاور روانشناس
از 87,500 هزار تومان
علی اشرف نورمحمدی علی اشرف نورمحمدی
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
زهرا محبوبی زهرا محبوبی
دکتری روانشناسی
از 62,500 هزار تومان
مهناز شاه مرادی مهناز شاه مرادی
دکترای روانشناسی
از 125,000 هزار تومان
فریناز خانی فریناز خانی
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان
حسین توکلی حسین توکلی
دکترای روانشناسی
از 60,000 هزار تومان
محمد اسماعیل زاده محمد اسماعیل زاده
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
حانیه خوش لهجه حانیه خوش لهجه
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان

کمتر بخوابید ، افسردگی را درمان کنید

به هرحال، هم اکنون پزشکان در مورد درمان افسردگی با خواب کمتر که اغلب می تواند موجب بهبودی قابل توجهی در شخص افسرده شود، تجدید نظر می کنند. دکتر آنا ویرز – جاستیس می نویسد: “تغییر جالب توجه بیشتر بیماران شدیدا افسرده، روانی و در معرض خودکشی، به حالت عادی در طی یک دوره چند ساعته، بسیاری از روانپزشکان دهه ۱۹۷۰ را در مورد اهمیت فوق العاده این پدیده متقاعد کرد.

نتیجه مطالعات بسیاری که بعد از این درباره درمان افسردگی با خواب کمتر انجام شد موافقت گسترده ای را نشان میدهد که محروم سازی از خواب ممکن است اثرات ضدافسردگی داشته باشد. این مطالعات هم چنین نشان می دهد خواب کافی می تواند روند بهبودی را معکوس کند. بنابراین توجه و سرمایه گذاری اصلی در تحقیقات بالینی برای این موضوع درنظر گرفته شد .

تسکین علائم بیماری افسردگی

 علائم افسردگی و درمان آن – دکتر ویرز-جاستیس پژوهشگر آزمایشگاه خواب و مطالعه دوران زندگی در کلینیک دانشگاه روانپزشکی بازل واقع در سوئیس، ذکر می کند، محروم سازی خواب برای بیشتر از نصف بیماران تحت درمان با این روش و در بیشتر انواع افسردگی موثر شناخته شده است. و درصورتیکه دوره اول درمان به روش محروم سازی از خواب برای تسکین علائم بیمار افسرده کمکی نمی کرد، معمولا دومین دوره موثر بود.

با این حال، استفاده از روش درمان افسردگی با خواب کمتر به تنهایی، اثرات زودگذر و غیرقابل پیش بینی داشت. عدم وجود راهی برای استاندارد کردن درمان با این روش، خیلی زود باعث شد بیشتر پزشکان استفاده از آن را برای بیماران افسرده متوقف کنند.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
محمد رضا سعید فیروزه محمد رضا سعید فیروزه
دکترای روانشناسی
از 175,000 هزار تومان
معصومه چوبین معصومه چوبین
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
فرشته همدانی فرشته همدانی
مشاور روانشناس
از 55,000 هزار تومان
پریوش شیخ الاسلامی پریوش شیخ الاسلامی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
بهشته طهماسبی زاده بهشته طهماسبی زاده
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
نیلوفر نادعلی نیلوفر نادعلی
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
شیلا توکلی شیلا توکلی
مشاور روانشناس
از 160,000 هزار تومان
محمود مردانی محمود مردانی
مشاور تغذیه
از 300,000 هزار تومان

دارو های ضد افسردگی

پس چرا در حال حاضر روش درمان افسردگی با خواب کمتر دوباره استفاده می شود؟ آیا موفقیت آمیز بوده ؟ به دلیل اینکه ثابت شده است استفاده از داروهای ضدافسردگی جدیدتر همراه با درمان از طریق محروم سازی خواب، برای کمک به پیشگیری از بازگشت علائم افسردگی بعد از روش محرومیت خواب و نیز برای بهبود پاسخ بیماران دچار افسردگی به دارو موثر می باشد.

ویکی روان

ویکی روان محیطی صمیمی و مطمئن برای کسب اطلاعات کاربردی مرتبط با رشته روانشناسی میباشد. میتوانید سوالات و مشکلات شخصی خود را با ما در میان بزارید تا روانشناسان ما در کمترین زمان پاسخ گوی شما باشند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا