روانشناسی

آشنایی با ویژگی های تیپ شخصیتی احساسی و منطقی

خیلی از رفتارهایی که از انسان ها سر میزند شاید واقعا بخاطر مشکلات مختلفی باشد که در طول روز در طی زندگی با آنها روبرو میشود. اما خب قطع به یقین حل خیلی از این مشکلات بسته به ویژگی های مختلف بین زن و شوهر در خانواده دارد که اگر دو طرف از نظرها و اخلاقهای متفاوتی برخوردار باشند قطعا میتواند خیلی راحت با این سختی ها بجنگند و زندگی خود را بهبود بخشند. در ادامه به بررسی تیپ شخصیتی احساسی و منطقی میپردازیم.

بررسی تیپ شخصیتی احساسی و منطقی

با ویکی روان همراه شوید.

آدم ها قابل پیش بینی نیستند

بر اساس موضوع تیپ شخصیتی احساسی و منطقی ، شما تلاش زیادی می کنید تا آن ها را درک کنید، احساسشان را حدس بزنید و این که بهترین کاری که می توانید برایش انجام دهید چیست. با وجود تمام این ها باز هم مواجه با اشتباه میشوند . به نظر می رسد که هیچ ثباتی در آن ها وجود ندارد.

بر اساس شاخص های مایرز بریگز انسان ها به دو دسته تقسیم می شوند.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
سحر مدیری سحر مدیری
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
سید علیرضا مرتضوی سید علیرضا مرتضوی
دکترای روانشناسی
از 300,000 هزار تومان
شیما شهرکی شیما شهرکی
دکتری روانشناسی
از 200,000 هزار تومان
زهره قربانی زهره قربانی
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
سحر بهروزیان سحر بهروزیان
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
مریم بنی عامریان مریم بنی عامریان
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
نیلوفر رستگاری نیلوفر رستگاری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
یونس ترقی طلب یونس ترقی طلب
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان

فکری ها

افرادی هستند که با سنجیدن همه جوانب تصمیماتشان را بر اساس منطق و حقایق می گیرند.

تیپ شخصیتی احساسی و منطقی

احساسی ها

افرادی هستند که بر اساس عواطف و بدون غلبه بر احساسات تصمیم گیری می کنند و به این فکر می کنند چگونه با این تصمیمات روی خودشان و نزدیکانشان تاثیر می گذارند.

بر اساس نظریه ای که قبل تر هم درباره تیپ شخصیتی احساسی و منطقی گفتم شادترین زوج ها کسانی هستند که یکی فکری و دیگری احساسی باشد. البته نمی توان برای این موضوع قانون خاصی قرار داد، هر کسی می تواند خودش تصمیم بگیرد که چه کسی را دوست داشته باشد و برای زندگی مشترک خود انتخاب کند. ممکن است دو “احساسی” و یا دو “فکری” در کنار هم زندگی خوب و شادی داشته باشند.

اما با این حال یک “فکری” بهتر می تواند با یک “احساسی” زندگی کند چون آن ها متفاوت از یکدیگر هستند و در یک مشکل هر کدام راه و روش خودشان را دارند. به عنوان مثال:

احساسی ها بنا به احساسات تصمیم میگیرند

فکری ها در شروع یک رابطه مشکلات و واقعیت های سخت را در نظر می گیرند. مثلا موقعیت اجتماعی، توانایی های مالی، وقت آزاد و این که آیا هم اکنون به یک رابطه نیاز دارد یا خیر.

اما احساسی ها از همان ابتدا احساسات خودشان را ارزیابی می کنند حتی اگر تمام شرایط بر علیه آن رابطه باشد. احساسی ها وقتی عاشق می شوند هیچ کاری برای خوشحالی خودشان انجام نمی دهند. با این حال تمام روابط به خاطر احساسی هاست که آغاز می شود.

فکری ها به علائم توجه میکنند

فکری ها بر اساس اسناد و مدارک متوجه می شوند که رابطه آن ها به انحراف کشیده شده است. به عنوان مثال وقتی می بینند همسرشان با شخص دیگری مدام صحبت می کند و یا پیام دریافت می کند.

اما احساسی ها فقط از تغییر لحن صدا و رفتار شما متوجه این موضوع می شوند. فقط یک حس درونی به آن ها می گوید که اشتباهی در حال رخ دادن است.

همیشه این احساسی ها هستند که متوجه اشتباهی در رابطه شان می شوند.

احساسی ها درستی ها را میبینند

همه زن و شوهرها دیر یا زود باید سختی ها و مشکلات را طی کنند. البته اگر هر دو آن ها فقط نادرستی ها را ببینند بهتر است.

وقتی فکری ها تسلیم می شوند و شروع به دیدن نادرستی ها می کنند احساسی ها به دنبال درستی ها می گردند و این دلیلی است که می گوید این دو باید برای همیشه با هم بمانند.

زوج های فکری احساسی پس از بحران، روابطشان همچنان محکم و پایدار باقی می ماند و تا زمانی که یک تضاد آشکار بین آن ها وجودنداشته باشد فرد احساسی به هر قیمتی که شده در کنار همسرش می ماند.

طبیعت نزاع برای فکری ها

در ادامه بررسی ویژگی های تیپ شخصیتی احساسی و منطقی باید گفت فکری ها درک می کنند که درگیری ها مشکلاتی هستند که نیاز به حل و فصل دارند. اما احساسی ها عقیده دارند که بحث ها مصیبت هستند و تا زمانی که حل نشوند و زندگی به حالت تعادل باز نگردد همچنان ترس و نگرانی دارند.

فکری ها درگیری را حل می کنند اما احساسی ها از آن فرار می کنند. اما اگر در یک زندگی مشترک درگیری بوجود بیاید این فکری ها هستند که می توانند آرامش را ایجاد کنند.

قوی ترین پیوند های احساسی و منطقی

احساسی ها منتظر فکری ها

وقتی فکری ها مشکلی را تشخیص دهند شروع به حل آن می کنند با گل دادن و تعریف و تمجید. اما احساسی ها هیچ کاری برای آن مشکل انجام نمی دهند تا زمانی که احساس رنج و نارحتی شان به نفعشان تمام شود.

به همین دلیل همیشه یک طرف هدیه می دهد و دیگری هدیه را می پذیرد.

فکری ها تلاش میکنند و احساسی ها در فکرند

فکری ها معمولا در درگیری تلاش می کنند که به ریشه مشکل پی ببرند که چرا این مشکل بوجود آمده. اما احساسی ها فقط در فکر فرو می روند که چرا این مشکل برای آن ها بوجود آمده و این که چه رفتاری در آن ها باعث شده که همسرشان را بیزار کند.

آن ها همیشه دنبال اشتباهات خود می گردند . فکری ها تلاش می کنند که درباره مشکل صحبت کنند و به جدایی فکر نمی کنند. در حالی که احساسی ها فقط یک جا می نشینند و به خودشان فکر می کنند.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
صبا مهرپور صبا مهرپور
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
کورش مهدیون کورش مهدیون
مشاور روانشناس
از 150,000 هزار تومان
فریناز خانی فریناز خانی
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان
راضیه هاشمیان راضیه هاشمیان
دکترای روانشناسی
از 200,000 هزار تومان
محمد رضا سعید فیروزه محمد رضا سعید فیروزه
دکترای روانشناسی
از 175,000 هزار تومان
سمیرا رضایی سمیرا رضایی
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
رضوان شمس رضوان شمس
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
حمید رضا مهرابی بهار حمید رضا مهرابی بهار
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان

فکری ها بدنبال حقیقت

فکری ها انسان های صادقی هستند، هم با خودشان و هم با دیگران. اگر تشخیص دهند که اشتباه از خودشان است بدون هیچ تردیدی آن را تصدیق می کنند . احساسی ها معمولا دوست ندارند حقیقت را بفهمند. معمولا به دروغ های مصلحتی پناه می برند و ترجیح می دهند با این دروغ ها رابطه شان را نگه دارند.

معمولا دو زوج فکری به این نتیجه می رسند که بدون همدیگر بهتر می توانند زندگی کنند و دو زوج احساسی تا آخر زندگی مدام با یکدیگر درگیری دارند. اما یک زوج فکری – احساسی باقی مانده تمام داشته هایشان را جمع آوری می کنند و با کنار هم قرار دادنشان به زندگی شیرین خود ادامه می دهند.

گاهی اوقات مسئله فقط زندگی با وجود مشکلات است و زوج هایی که دیدگاه ها و رفتارهای متفاوت دارند بهتر می توانند به بقای خود ادامه دهند.

ویکی روان

ویکی روان محیطی صمیمی و مطمئن برای کسب اطلاعات کاربردی مرتبط با رشته روانشناسی میباشد. میتوانید سوالات و مشکلات شخصی خود را با ما در میان بزارید تا روانشناسان ما در کمترین زمان پاسخ گوی شما باشند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا