شخصیت

داعش پر از افسرده و اسکیزوفرن

داعش عنوانی که این روزها بر خروجی بسیاری از خبرگزاری‌های جهانی قرار دارد و از زبان هر کسی شنیده می‌شود. پدیده‌ نوظهوری که چند سالی بیشتر از عمرش نمی‌گذرد و در جامعه جهانی از آن به عنوان نوعی توحش یاد می‌شود. اعضای این گروه به خون و خونریزی و وحشی‌گری علاقه مفرط دارند و جهان امروز را دچار رعب و وحشت کرده‌اند. اما جدای از چگونگی به وجود آمدن این گروه و ساپورت‌های سیاسی آن، بررسی روان‌شناسانه اعضا و سران داعش امروزه مورد توجه بسیاری از روان‌شناسان در سرتاسر جهان قرار گرفته است. تحقیقاتی که هر روز چهره داعش را منحوس تر از قبل نشان می‌دهد. این تحقیقات جهانی نتایج جالبی در برداشته که برخی از انها را در زیر می‌خوانید:

اختلالات روانی و افسردگی در داعش

با سایت روانشناسیویکی روان همراه باشید.

* اولین و ساده‌ترین نشانه‌هایی که حکایت از اختلالات روانی در اعضا و سران داعش دارد علاقه به تجاوز و وحشی‌گری است. ذات بشر با تجاوز و و خونریزی منافات دارد در حالی که دست‌ اندرکاران داعش به شدت علاقه به کشت و کشتار و خونریزی دارند.

* ظاهر بهم ریخته این افراد در زمانی که پوشش بر سر و صورت‌شان نیست هم نشان از وجود اختلالات روانی در آنان می‌دهد.

* آمارها و مطالعات نشان می‌دهد که اعضای گروه داعش اکثرا به الکل، مواد مخدر و قمار اعتیاد دارند.

* مطالعات جدید بر روی افرادی که عضو این گروه هستند و دستگیر شده‌اند نشان می‌دهد که اکثر آنها به خودکشی فکر می‌کنند. روان‌شناسان بر این اعتقادند که اکثر آنان از اسکیزوفرنی حاد رنج که پایانش خودکشی است رنج می‌برند.

* تحقیقات لوبون نشان می‌دهد افرادی که به داعش می‌پیوندند نسبت به زمانی که تنها هستند بیشتر رفتارهای پرخاشگرانه از خود بروز می‌دهند و علت این است که در چنین گروه‌هایی هویت فردی و مسئولیت‌پذیری فرد از بین می‌رود.

* اعضای این گروه دو دسته هستند. اعضای اروپایی و اعضای خاورمیانه‌ای. اعضای مذهبی گروه را افراد خاورمیانه‌ای تشکیل می‌دهند.

* روان‌شناسان معتقدند کسانی که در دروران کودکی تجربه زندگی در خانواده‌های آشفته را دارند در بزرگسالی می‌توانند به انسان‌های قصی‌القلبی تبدیل شوند. تحقیقات بر روی بسیاری از اعضای داعش نشان از این واقعیت دارد که آنها دوران کودکی خود را در خانواده‌های ناپایدار و آشفته گذرانده‌اند که این امر با خصلت قصی‌القلبی آنها رابطه مستقیم دارد. این اساس و ساختار افسردگی در داعش میباشد.

* فلسفه انتحار نشات گرفته از افسردگی در داعش است. عدم تمایل به زندگی و تفکر پوچ‌ گرایانه در این افراد آنها را به انتحار که به نوعی پایان زندگی در آنهاست می‌کشاند.

محسن باقری ابیانه

کارشناس روان‌شناسی 11 سال سابقه فعالیت در نشریات اجتماعی و روان‌شناسی کشور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا