تربیت فرزندروانشناسی کودک و نوزاد

تعریف تقویت مثبت و منفی در کودکان چیست؟

تقویت مثبت و منفی از تکنیک هایی است که در جلسات مشاوره آنلاین کودک در ویکی روان تاکید زیادی بر آن می شود. تمام والدین باید با تقویت مثبت و منفی در کودکان آشنا شوند تا بتوانند در تربیت فرزندشان بهتر عمل کنند. در ادامه این مطلب سایت مشاوره و روانشناسی ویکی روان، به بررسی دقیق تعریف تقویت مثبت و منفی در روانشناسی می پردازیم.

اهمیت تقویت مثبت و تقویت منفی چیست؟

آموزش نظم به کودک نوپا

با وبلاگ روانشناسی ویکی روان همراه باشید.

روانشناسان معتقدند که رفتار انسانها از طریق بازخوردهایی که از محیط اطرافشان دریافت می کنند کنترل می شود! این رفتارها با دریافت تقویت مثبت و حذف تقویت منفی تکرار می شوند. در اینجا به علت اهمیت تقویت مثبت و تقویت منفی و به بیان و شرح موضوعی این مفاهیم علمی و ارزشمند می پردازیم.

به نظر شما منظور از تقویت مثبت و منفی در کودکان چیست؟

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
پردیس میرمعینی پردیس میرمعینی
دکتری روانشناسی
از 65,000 هزار تومان
مهدیه پاکدامن مهدیه پاکدامن
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
سمیه بهاروند سمیه بهاروند
مشاور روانشناس
از 175,000 هزار تومان
پریسا سبزواری پریسا سبزواری
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
صدیقه صفایی صدیقه صفایی
دکتری روانشناسی
از 60,000 هزار تومان
نسرین دشتبانیان نسرین دشتبانیان
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
جواد صادق الحسینی جواد صادق الحسینی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
علی اشرف نورمحمدی علی اشرف نورمحمدی
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان

تقویت مثبت چیست؟

هرگاه بعد از بروز یک رفتار، محرکى را وارد محیط کنیم و آن محرک احتمال بروز آن رفتار را افزایش دهد یا سبب بقاى آن شود، به چنین محرکى تقویت‌ کننده مثبت مى‌ گویند.

مثلاً اگر مادری بعد از موفقیت فرزند خود در امتحانات، به او یک هدیه بدهد و این باعث افزایش رفتار فرزند (گرفتن نمرات عالى) شود، این هدیه یک تقویت‌ کننده مثبت است

اما اگر هدیه موجب افزایش رفتار نشود، هرچند گرانقیمت باشد و فرزند از گرفتن آن احساس لذت کند، نمى‌ توان آن را تقویت‌ کننده دانست. بنابراین، هر تقویت‌ کننده‌ اى مى‌ تواند یک پاداش باشد، اما هر پاداشى نمى‌ تواند تقویت‌ کننده باشد.

تقویت منفی چیست؟

تقویت منفى یعنى خارج کردن محرک از موقعیت به منظور افزایش رفتار مطلوب. تقویت منفى همچون تقویت مثبت، احتمال بروز رفتار را افزایش مى‌ دهد.

تنها تفاوت بین این دو در این است که در تقویت مثبت، یک محرک مطلوب به فرد معرفى یا به موقعیت اضافه مى‌ شود در حالیکه در تقویت منفی، یک محرک بیزار کننده از موقعیت خارج مى‌ گردد یا تقلیل داده مى‌شود.

مثال برای تقویت مثبت

مثلاً اگر پنجره خانه باز باشد و سر و صداى خیابان موجب عدم توجه به درس یا یادگیرى فرزندان در هنگام مطالعه شود، مى‌ توان با بستن پنجره احتمال بروز پاسخ مطلوب یعنى توجه به درس و یادگیرى فرزندان را افزایش داد.

 ما می توانیم با تمرین و بکارگیری تکنیک های تربیتی در استفاده از تقویت مثبت و منفی، امکان بروز رفتارهای مطلوب را در فرزندانمان افزایش دهیم.

اهمیت تقویت مثبت و تقویت منفی در تربیت فرزند

این روش های آموزشی به مراتب از تذکرات مستقیم تاثیر بیشتر و ماندگارتری بر تربیت فرزند ما دارند. همواره به یاد داریم که تربیت فرزندان نیازمند بکارگیری تکنیک های آموزشی غیر مستقیم می باشد.

با ارائه تقویت کننده ها بعد از مشاهده رفتارهای اخلاقی فرزندانمان، در مسیر انتشار و تعمیم این رفتارها در مسیر زندگیشان تلاش کنیم.

همچنین این نکته را به یاد داشته باشیم که بهترین تقویت مثبت محبت والدین می باشد. ما می توانیم زمانیکه فرزندانمان عمل اخلاقی خوبی انجام می دهند به آنها محبت بیشتری کنیم و اگر رفتار غیر اخلاقی مرتکب شدند محبت خود را کمتر نمایش دهیم!

مثال برای تقویت منفی

درمان عدم تمرکز کودکان

به عنوان مثال زمانیکه فرزندمان شعر زیبایی خواند او را درآغوش بگیریم و اگر حرف نادرستی زد به او بی توجهی کنیم

با استفاده از این شیوه ما می توانیم رفتار فرزندانمان را کنترل کنیم. اما همواره به یاد داشته باشیم که تکنیک تقویت مثبت و تقویت منفی فقط و فقط رفتار فرزندانمان را کنترل می کند و اساس تربیت در اسلام و روانشناسی تربیت ذهن اخلاق مدار است.

به همین علت همواره علت غیر اخلاقی بودن و غیر انسانی بودن رفتارها را برای فرزندانمان توضیح می دهیم.

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
یونس ترقی طلب یونس ترقی طلب
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
زهرا جعفری زهرا جعفری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
شیما وفا شیما وفا
دكتراى روانشناسى
از 62,500 هزار تومان
پروانه صفایی مقدم پروانه صفایی مقدم
دكتراى روانشناسى
از 175,000 هزار تومان
شیدا خوشه مهری شیدا خوشه مهری
دکتری روانشناسی
از 87,500 هزار تومان
میترا حبیبی میترا حبیبی
مشاور روانشناس
از 125,000 هزار تومان
صديقه فنائی صديقه فنائی
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
سمیرا رضایی سمیرا رضایی
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان

پیشنهاد ویکی روان چیست؟

استفاده صحیح از تقویت مثبت و منفی در کودکان بسیار مهم است، چون می تواند رفتار صحیح را به آنها آموزش دهد.

اگر می خواهید مانند دیگر والدین به شیوه ای اصولی در تربیت فرزند نقش داشته باشید، می توانید در سایت مشاوره روانشناسی ویکی روان با مشاور کودک مورد نظرتان از سراسر دنیا به صورت صوتی و تصویری جلسه مشاوره غیرحضوری برگزار نمائید و به شیوه ای اصولی از تقویت مثبت و منفی استفاده نمائید.

مشاوره روانشناسی کودکان

ویکی روان

ویکی روان سامانه سلامت روان با خدمات متنوع برای تمام فارسی زبانان است. می‌توانید در ویکی روان مشاوره روانشناسی برگزار کنید، در وبینارهای روانشناسی شرکت کرده و از مطالب مرتبط با روانشناسی استفاده کنید. جلسات مشاوره روانشناسی ویکی روان به صورت آنلاین، تلفنی و متنی برگزار می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا