اعتماد به نفسروانشناسی

آشنایی با راه های بالا بردن جنبه

رفتار هر کسی میتواند گویای شناسنامه شخصیتی وی باشد . خیلی اوقات ممکن است کسی از شما بخواهد تا خود را بخاطر فلان رفتارتان تغییر دهید ولی شما عمل وی را سوء برداشت کنید و اینجا بحث راه های بالا بردن جنبه انسان ها وسط می آید که واقعا چگونه باید باشد ؟ حال آن که صحبت و نقد آن شخص ممکن است از عمد بوده باشد و برای خراب کردن شما باشد باز با این حال باید چگونه برخورد کرد؟

آشنایی با راه های بالا بردن جنبه

با سایت روانشناسی ویکی روان همراه شوید.

موضع تدافعی نگیرید

در آشنایی با راه های بالا بردن جنبه این‌ که در برابر ارزیابی یک شخص از خودتان، به‌ سرعت وارد حالت تهاجمی شوید، هرگز چیز خوبی نیست.

دلیل تراشیدن، برای آنچه انجام داده‌اید، سبب می‌شود تقریباً همیشه، چهره‌ای انتقاد ناپذیر و ستیزه‌جو از شما در نگاه دیگران ایجاد شود و به عبارتی بی جنبه جلوه داده شوید و احتمالاً به تأیید بسیاری از دیدگاه‌های انتقادی آنها درباره‌ی شما می‌انجامد.

به جای اینکه راه را برای آن حس تهاجمی اولیه باز بگذارید، نفسی عمیق بکشید، افکارشان را پذیرا باشید و چند سؤال راه‌گشا ازآن‌ها بپرسید، پرسش‌هایی هم‌ چون:
“ممنون که من را متوجه این موضوع کردید. می‌توانید به چند مورد خاص اشاره کنید که من در برقراری ارتباطات ناموفق بودم؟ به نظر شما چگونه می‌توانستم آن کار را به‌ گونه‌ای دیگر انجام دهم؟
در آینده چگونه می‌توانم با تیم خودم به شکلی موثرتر ارتباط برقرار کنم؟” پرسیدن سوال‌هایی که پاسخ‌های دیکته ‌شده ندارند، موجب می‌شود در نظر دیگران به ‌صورت فردی مشارکت‌پذیر، انعطاف‌پذیر و روشن‌فکر و با جنبه جلوه کنید.
حتی اگر در هیچ موردی موافق آنها نباشید، این روش بی‌شک، محترمانه‌تر وپخته‌تر از این است که در برابر انتقادها در جهت بی جنبه گی، بدون هیچ درنگی مخالف بورزید.
مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
نیایش مسلمیان نیایش مسلمیان
مشاور روانشناس
از 120,000 هزار تومان
پروفسور حسین باهر پروفسور حسین باهر
پروفسور
از 1,200,000 هزار تومان
مارال حقیقی کرمانشاهی مارال حقیقی کرمانشاهی
دکتری روانشناسی
از 150,000 هزار تومان
سید حامد واحدی اردکانی سید حامد واحدی اردکانی
دکترای روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
رویا قشقائیان رویا قشقائیان
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
پوریا رضائی پوریا رضائی
مشاور روانشناس
از 75,000 هزار تومان
محمد رضا سعید فیروزه محمد رضا سعید فیروزه
دکترای روانشناسی
از 175,000 هزار تومان
نسرین ترابی صائین نسرین ترابی صائین
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان

نگویید “خودم می‌دانم”

هیچ‌گاه در پاسخ به یک انتقاد نگویید”خودم می‌دانم”. روشن است که شما نمی‌دانید.

منتقد شما با شنیدن این جمله، موضع تدافعی می‌گیرد و گفت‌وگویی که می‌توانست دوستانه و نتیجه بخش باشد، تبدیل به جدل یا جدال لفظی می‌شود و اینچنین شما بی جنبه در نظر وی جلوه میدهید.

اگر این عادت را دارید، سعی کنید آن را با عبارت مثبت‌تری هم چون “متوجه‌‌ام” جایگزین کنید _ بهتر است، نه؟چنین عبارتی برای هر دو طرف رضایت‌بخش‌تر خواهد بود.

راه های بالا بردن جنبه

صبرکنید، صبرکنید – بدگمان نباشید

این‌ که وقتی از شما انتقاد می‌شود، احساس کنید همه بر ضدتان هستند، امری طبیعی است.

احتمالاً پیش خود احساس می‌کنید فرد انتقاد کننده شما را هم از لحاظ پیوند های احساسی و هم از لحاظ حرفه‌ای بی‌کفایت می‌داند. ولی در حقیقت، آنها یک دیدگاه را بیان می‌کنند و می‌خواهند شما در مقام خود بمانید و پیشرفت کنید و شما باید با جنبه بمانید.

اگر رییس‌تان، اعتقادی به شما نداشته باشد، وقت خود را صرف صحبت با شما نمی‌کند که مکاتبات ایمیلی‌تان با مشتری بهتر شود.

در راه های بالا بردن جنبه همین قضیه می‌تواند درباره‌ی شنیدن انتقادها از یک دوست یا شخص ‌مورد علاقه هم به کار بیاید. اگر آنها واقعاً از شما بی‌زار بودند و نمی‌خواستند شما را ببینند، دور و برتان حضور نداشتند.
به جای این‌که دلسرد یا خشمگین شوید، خوشحال باشید که اعضای خانواده یا دوستان‌تان آن‌قدر با شما راحت هستند که مسائل‌شان را با شما در میان می‌گذارند و اطمینان دارند شما به حرف‌های‌شان گوش می‌دهید و به دلیل طرح این حرف‌ها، درباره‌ی آنها فکر بدی نمی‌کنید. این‌ها همه از علاقه ناشی می‌شود.

انسان ها با روش های زیر جنبه خود را بالا ببرند

یکی از راه های بالا بردن جنبه عذرخواهی کردن است

راهتان را تغییر دهید. ضرورتی ندارد اظهار تأسف کنید، مگر در وضعیتی که عذرخواهی نیاز باشد (مثل زمانی که احساس کسی را جریحه‌دار کرده‌اید). اگر رییس‌تان به شما می‌گوید چند گزارش قبلی شما، دارای غلط‌های دستوری بود و از این پس گزارش‌های‌تان را پیش از فرستادن، غلط‌گیری کنید،

همان تغییر حالت ناگهانی شما، گویای تأسف شما است. به ‌کار بردن عبارت “متاسفم” در جاهایی هم‌چون محل کارتان که جای پیشرفت دارید، معمولاً حس ناامیدی را در شنونده القا می‌کند و تصویری مردد و غیرقابل ‌اطمینان از شما ارائه می‌دهد.
برای جایگزینی “متاسفم”، یک پاسخ قوی‌تر را امتحان کنید، برای نمونه بگویید: “حتماً، من آن را تغییر خواهم داد.” و عده‌ای پیش ‌دستانه کمک خواهد کرد شما پاسخ‌گو به نظر برسید و حالا حدس بزنید نتیجه‌اش چیست؟
شما هم‌چنان در نگاه دیگران با ادب خواهید بود.به یاد داشته باشید انتقادها سازنده هستند.

انسان ها با روش های زیر جنبه خود را بالا ببرند

مشاورین روانشناس مرتبط با این موضوع
صديقه فنائی صديقه فنائی
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
محمد جواد اسکندری محمد جواد اسکندری
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
فاطمه آریان سپهر فاطمه آریان سپهر
دکتری روانشناسی
از 150,000 هزار تومان
فرشته علی هاشمی فرشته علی هاشمی
مشاور روانشناس
از 60,000 هزار تومان
علی اشرف نورمحمدی علی اشرف نورمحمدی
دکتری روانشناسی
از 75,000 هزار تومان
فاطمه ابراهیم فاطمه ابراهیم
مشاور روانشناس
از 55,000 هزار تومان
علیرضا سروش علیرضا سروش
دکتری روانشناسی
از 100,000 هزار تومان
لیلا امینیان لیلا امینیان
دکترای روانشناسی
از 62,500 هزار تومان

زیاد به خودتان سخت نگیرید

انتقادها بخشی از یک زندگی ساده هستند – شما قرار است در زمانی و در جایی چه در کار چه در خانه با آن روبه‌رو شوید.

به یاد داشته باشید هیچ‌کس کامل نیست. اگر کسی خواستار تغییر شما است، در واقع دارد روی شما سرمایه‌گذاری می‌کند و دلیل این سرمایه‌گذاری هم این است که شما به دلیل‌های گوناگون برای آنها ارزشمند هستید.

ارزش خود را بدانید و سعی نکنید منتقدان خود را به مشقت بیندازید، هر چند برخی مواقع این کار دشوار است. شما کارهای مهم‌تری برای انجام دادن دارید.

ویکی روان

ویکی روان محیطی صمیمی و مطمئن برای کسب اطلاعات کاربردی مرتبط با رشته روانشناسی میباشد. میتوانید سوالات و مشکلات شخصی خود را با ما در میان بزارید تا روانشناسان ما در کمترین زمان پاسخ گوی شما باشند

‫6 دیدگاه ها

  1. لطف میکنید منبع مطلب خود را بگویید که از کدوم مقالات یا سایت یا کتاب برگرفته شده است.ممنون

      1. خوب بود ولی راه حل کاملی ارائه نشده بود – من خودم از بچگی به صورت ذاتی انتقاد پذیر نیستم – دوست و رفیق ندارم چون عمه فکر میکنن بی جنبه ام – چن بار خواستم درستش کنم ، جنبه شوخی های یکطرفه رو داشته باشم ولی دیدم همش در نهایت میشه سواستفاده – و خلاصه دعوام شد و تنها موندم

  2. سلام ایا می توانیم ادم با جنبه ای شئیم یا باید به روان شناس مراجعه کنم

  3. سلام آیا همین راه کار کافی هست. یا کتابی در این مپرد با جنبه شدن و با ظرفیت شدن هست یا باید به روان شناس مراجعه کنم؟؟؟؟؟!!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا